Ruby paplašinājums ērtai tulkojumu pārvaldei - Groza, Roberts (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darbā izstrādātais Ruby paplašinājums Kakimasu (japāņu valodā rakstīt) ir paredzēts ātrai un ērtai projekta tulkojumu pārvaldei. Kakimasu ļauj tulkot projektu no pārlūka, neaiztiekot YAML failus, kuros pēc noklusējuma glabājas tulkojumi, līdz ar to, projektu var iztulkot bez īpašām priekšzināšanām, turklāt ātri, kas ietaupa tik dārgo laiku un līdzekļus. Paplašinājumu var lietot kā izstrādātāji, tā paši klienti. Paplašinājums ir izstrādāts Ruby programmēšanas valodā un tas ir saderīgs ar jebkuru Ruby on Rails 5 projektu. Paplašinājuma izstrādē tika izmantotas arī HTML, CSS, Javascript tehnoloģijas.

In this qualification work developed Ruby gem Kakimasu (in japanese write) is meant for fast and easy translation management. Kakimasu allows to translate project directly from browser without writing in YAML files, where translations are stored by default, thereby project can be translated without special knowledge, besides fast, it saves valuable time and money. This gem can be used by developers and even by customers themselves. Kakimasu is developed with Ruby programming language and it is compatible with any Ruby on Rails 5 project. In development also were used HTML, CSS, Javascript technologies
Ruby gem for easy translation management
Keywords: Datorzinātne; Ruby on Rails; Ruby paplašinājums; Tulkošana; Tulkojumu atslēga; I18n