Runas attīstības sekmēšana pirmā vecumposma bērnu pašapkalpošanās prasmju pilnveides kontekstā - Alkšere, Ieva (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autore: Ieva Alkšere Darba nosaukums: Runas attīstības sekmēšana pirmā vecumposma bērnu pašapkalpošanās prasmju pilnveides kontekstā Darba mērķis: Teorētiski pētīt un praktiskā darbā pārbaudīt pirmā vecumposma bērnu runas attīstības sekmēšanu pašapkalpošanās prasmju pilnveides kontekstā un izstrādāt rekomendācijas problēmas risināšanā. Darbā apskatīta bērnu attīstība veselumā, akcentējot runas attīstības likumības un pašapkalpošanās prasmes pirmā vecumposma bērniem. Pēc gūtajām atziņām un skolotāju aptaujas rezultātiem, tika veikta pedagoģiskā darbība pirmsskolā. Pēc novērojuma rezultātiem tika secināts, ka, ja pedagoģiskajā darbā tiek izvēlēti bērnu vecumposmam atbilstoši paņēmieni, tiek sekmēta bērnu runas attīstība pašapkalpošanās kontekstā. Darbs sastāv no 41 lappuses. Tajā ir 6 attēli, 8 tabulas, 40 avoti un 6 pielikumi. Atslēgas vārdi: runas attīstība, pašapkalpošanās prasmes, pedagoģiskie paņēmieni, pirmais vecumposms.

Author of the paper: Ieva Alkšere Title of paper: Promoting speech development in the context of improving self-care skills of children of the first age stage The objective of the paper: To study theoretically and to test in practical work the promotion of the speech development of children of the first age stage in the context of improving self-care skills and to develop recommendations for problem solving. The work examines the development of children as a whole, emphasizing the regularities of speech development and self-care skills for children of the first age stage. According to conclusions reached and the results of the teachers' survey, there were conducted pedagogical activity in the preschool. According to the results of the observation, it was concluded that if in pedagogical work age-appropriate techniques are chosen, the development of children's speech in the context of self-service is promoted. The paper consists of 41 pages. It contains 6 images, 8 tables, 40 references and 6 appendices. Key words: speech development, self-care skills, pedagogical techniques, first age stage.
Promoting speech development in the context of improving self-care skills of children of the first age stage
Keywords: Izglītības zinātnes; runas attīstība; pašapkalpošanās prasmes; pedagoģiskie paņēmieni; pirmais vecumposms