Vadītāju ienākumu un nodarbinātības analīze dzimumu un nozaru griezumā Latvijā. - Vasina, Sabīne Anete (Latvijas Universitāte, 2019)
Sabīnes Anetes Vasinas bakalaura darbā “Vadītāju ienākumu un nodarbinātības analīze dzimumu un nozaru griezumā Latvijā” pētīta vīriešu un sieviešu ienākumu un dzimumu segregācijas analīze dažādās nozarēs vadītāju līmenī. Darba ietvaros analizētas jaunāko pētījumu atziņas, kuros pētīta ienākumu nevienlīdzība valstīs un to organizācijās starp sievietēm un vīriešiem. Darba empīriskās pētniecības daļā, izmantojot pieejamās statistiskās datubāzes, darba autore analizējusi sieviešu un vīriešu vadītāju nodarbinātības īpatnības Latvijas kontekstā, kuras pamatā ir vīriešu un sieviešu vadītāju nodarbinātības analīze nozarēs, izglītības līmeņa, vecuma un darba ienākumu griezumā.

The Bachelors Thesis “Analysis of Income and Employment of Managers in Context of Gender and Economic Sector in Latvia” by Sabine Anete Vasina covers analysis of income and gender segregation of those women and men that are employed in the management level in various economic sectors. The author analyses conclusions drawn in the recent scientific researches conducted in other countries and organizations, covering the topic of income inequality between women and men. In the empirical research the author uses recent statistical databases and performs cross-sectional analysis on employment characteristics of women and men leaders in Latvia, especially inspecting employment differences in the context of economic sector, level of education, age and income from work.
Analysis of Income and Employment of Managers in Context of Gender and Economic Sector in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; dzimumu ienākumu plaisa; dzimumu segregācija; EU-SILC; vadītāji; stikla griesti