3D informācijas iegūšana no dažādi fokusētiem attēliem - Baradaks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba mērķis izpētīt, atrast efektīgus paņēmienus kā iegūt 3D informāciju no dažādi fokusētiem attēliem. Darbā tiek aprakstīti un analizētas metodes un algoritmi, ar kuru palīdzību iespējams uzzināt attēla objektu savstarpējo novietojumu un attālumu līdz optiskajai sistēmai. Izstrādes procesā tiek izveidots un testēs jauns algoritms ar kura palīdzību iespējams noteikt attālumu līdz attēlā attēlotajiem objektiem.

Bachelor's work aims to explore, to find effective ways to obtain 3D information from a variety of focus images. The work is described and analyzed in the methods and algorithms that are able to learn the mutual positioning of the image objects and the distance to the optical system. The manufacturing process is created and tested a new algorithm for carrying to determine distance to objects in the picture depicted.
3D information extraction from the different focus images
Keywords: Datorzinātne