Vārddarināšanas sistēmas apraksts 20./21. gs. latviešu gramatikās - Katiševa, Maruta (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā tiek aplūkotas 20./21. gs. latviešu gramatikas, ietverot arī mācību grāmatas un monogrāfijas. Gramatikās skatīts, kā tiek aprakstīta latviešu valodas vārddarināšanas sistēma: kad un kā parādās konkrētu vārdšķiru darināšanas apraksts, kad un kā terminoloģiski tiek šķirta vārddarināšana un formveidošana. Ievada nodaļā tiek raksturota vārddarināšanas vieta latviešu valodas sistēmā, un pamatots vārddarināšanas un formveidošanas šķīrums mūsdienu gramatikā. Pamatdaļā gramatikas tiek salīdzinātas un bakalaura darbā uzsvērtas gan kopīgās, gan atšķirīgas iezīmes vārddarināšanas aprakstā un novitātes. Īpaša uzmanība pievērsta dažādu terminu izpratnei un salīdzināšanai. Atslēgvārdi: vārddarināšana, formveidošana, atvasināšana, salikteņi.

In the bachelors work „Description of the word-formation system in 20./21. c. Latvian grammars” author has described Latvian grammars, also textbooks and monograph. There has analysed, how authors had described the word-formation system: when and how shows up the decription of word-formation of concrete part of speech, when and how authors had separeted word-formation and inflection. At first there has characterized word-formation’s place in Latvian language’s system and substantiate word-formation’s and inflection’s division in today’s Latvian grammar. In the main part there has compared common features with different features. Assiduity has dediceted to terms. Keywords: word-formation, inflection, derivation, compounds.
Description of the Word-formation System in 20./21. c. Latvian Grammars
Keywords: Filoloģija