Dvēseles stāvoklis, mīlestība un noskaņojums Bananas Jošimoto darbos - Ščerbakovska, Oksana (Latvijas Universitāte, 2012)
Visos laikos katrs no mums cenšas izzināt sevi, izskaidrot savu dvēseles stāvokli, tās noskaņojumu. Mīlestībai, savukārt, piemīt spēja dot mums iedvesmu, pieredzi, tieksmi pēc kaut kā, uzstādīt mums jaunus mērķus. Bakalaura darba mērķis ir Bananas Jošimoto literāro varoņu dvēseles noskaņojuma, kā arī mīlestības izpausmes starp šiem tēliem, izpēte un analīze, kā arī šīs tēmas izklāsta salīdzināšana ar citiem mūsdienu japāņu un rietumu literatūras autoru darbiem.

At all the times, each of us tries to explore himself, to explain his soul, its mood. Love, in its turn, has the ability to give us inspiration, experience, propensity for something, set new goals for us. Bachelor’s aim is to research and analyse Banana Yoshimoto literary heroes’ mood of soul, as well as the expression of love between these characters, as well as the themes set out in comparison with other modern Japanese and West authors of literary works.
Condition of Soul, Love and Mood in Banana Yoshimoto works
Keywords: Āzijas studijas