Nonāvēšana aiz neuzmanības - Lazdiņa, Annija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba „Nonāvēšana aiz neuzmanības” mērķis ir izpētīt un padziļināti izprast Latvijas Krimināllikuma 123.pantā kvalificēto noziedzīgo nodarījumu, izpētīt un izanalizēt nonāvēšanas aiz neuzmanības kvalifikācijas problēmas Latvijā un iepazīt to, kā ārvalstu krimināllikumos tiek definēts jēdziens nonāvēšana aiz neuzmanības. Izvirzīto mērķu sasniegšanai autore veica jēdziena „nonāvēšana aiz neuzmanības” teorētisko izpēti, pamatojoties uz krimināltiesību doktrīnā jau izstrādātajām atziņām, veica Latvijas tiesu prakses analīzi, Latvijas un ārvalstu Krimināllikumu izpēti, lai noskaidrotu kā citviet pasaulē tiek definēts jēdziens ”nonāvēšana aiz neuzmanības”, kā arī izdarīja secinājumus. Darbā tika analizētas arī vainas formas, kā arī pētīti un analizēti neuzmanības veidi – noziedzīgā pašpaļāvība un nevērība. Atslēgas vārdi : noziedzīga pašpaļāvība, noziedzīga nevērība, nonāvēšana aiz neuzmanības, vainas formas.

The aim of bachelor thesis „homicide trough negligence” is to analyze and comprehend criminal offence which is mentioned and defined in section 123 of the Criminal law of Latvia, then analyze and study qualification problems in Latvia of concept „homicide trough negligence” and finally become acquainted how „homicide trough negligence” concept iz defined in other countries . To achieve the aim of the bachelors thesis, author has done theoretical research of concept „homicide trough negligence’’ which had already developed in the criminal law doctrine and then analyzed case law of Latvia, also author has researched of Latvian and foreign state Criminal laws to find out how in other states term „homicide trough negligence” is defined, besides author has come to particular conclusions and provided several proposals. Also forms of guilt and froms of negligence - criminal self-reliance and criminal neglect were analyzed. Key words : criminal self-reliance, criminal neglect, homicide through negligence, forms of guilt.
Homicide through negligence
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīga pašpaļāvība; noziedzīga nevērība; nonāvēšana aiz neuzmanības; vainas formas