Maleīnskābes izoimīdija sāļi kā dienofili - Ručs, Andris (Latvijas Universitāte, 2007)
Maleīnskābes izoimīdija sāļi kā dienofili. Darbā ir veikta maleīnskābes pusamīdu un maleīnskābes izoimīdija sāļu sintēze, kā arī maleīnskābes izoimīdija sāļu Dīlsa-Aldera reakcijas ar antracēnu un iegūto ciklopievienošanas produktu izoimīda cikla atvēršana. Iegūto savienojumu struktūra pierādīta spektroskopiski. MALEĪNSKĀBES PUSAMĪDI, MALEĪNSKĀBES IZOIMĪDIJA SĀĻI, ANTRACĒNS, DĪLSA-ALDERA REAKCIJA, IS SPEKTROSKOPIJA, 1H-KMR SPEKTROSKOPIJA

Maleisoimidium salts as dienophiles. This thesis is devoted to the synthesis of maleic hemiamides and maleisoimidium salts, as well as to the Diels-Alder reactions of maleisoimidium salts with anthracene and isoimide ring-opening reactions of the obtained cycloaddition products. The structure of the obtained compounds has been confirmed spectroscopically. MALEIC HEMIAMIDES, MALEISOIMIDIUM SALTS, ANTHRACENE, DIELS-ALDER REACTION, IR SPECTROSCOPY, 1H-NMR SPECTROSCOPY
The Salts of Maleanic Acid Isoimides as Dienophyls
Keywords: Ķīmija