Starpplatformu mobilās lietojumprogrammas, izmantojot HTML5 - Supe, Arletta (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās pieaug viedtālruņu un planšetdatoru lietojums, līdz ar to arī lietojumprogrammu izstrāde pielāgojas dažādām ierīču platformām un interneta pārlūkiem. Lietotājiem ir piekļuve internetam un plašam lietotņu klāstam viņu personālajās ierīcēs, kā viedtālruņi un planšetdatori. Izstrādātājiem ir jāmeklē ērtāks veids, kā izstrādāt lietotnes, kas darbotos uz visām platformām. Šī darba mērķis ir salīdzināt izstrādi un apkopot priekšrocības dažāda veida starpplatformu lietotnēm. Izpētīt HTML5, CSS3 un JavaScript pārlūkprogrammu atbalstu un lietojumprogrammu izstrādes priekšrocības.

Nowadays is growing use of smartphones and tablet PCs, hence the application development adjusts to different devices and mobile browsers. Users have access to the Internet and a wide range of applications in their own devices like smartphones and Tablet PCs. Developers should look for more convenient way to develop applications that run on all platforms. This paper work aims to compare and summarize the advantages of developing various types of cross-platform applications. Explore HTML5, CSS3 and JavaScript browser support and application development benefits.
Cross-platform mobile applications, using HTML5
Keywords: Datorzinātne