5 – 6 gadīgu bērnu pašizspausmes veicināšana vizuālās mākslas nodarbībās pirmsskolā - Vanaga, Ineta (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbā “5 – 6 gadīgu bērnu pašizspausmes veicināšana vizuālās mākslas nodarbībās pirmsskolā” veikta teorētiska analīze, lai noskaidrotu jēdzienus un pārbaudītu teorētiskās atziņas empīriskā pētījumā. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek analizēta literatūra par vizuālās mākslas nodarbībām pirmsskolā, konkrēto bērnu vecuma grupu, pedagoģisko darbību un par pašizpausmi. Bakalaura darba empīriskajā daļā, kurā piedalījās divas 5 – 6 gadu vecu bērnu grupas, tiek atspoguļots, kā pētījuma sākumā tiek noteikts bērnu sākotnējais pašizpausmes attīstības līmenis pēc 3 kritērijiem, vēlāk organizētas pārrunas ar pedagogiem, noskaidrojot viņu attieksmes, viedokli, metodiku saistībā ar pašizpausmes veicināšanu vizuālās mākslas nodarbībās. Rezultātā pēc pedagoģiskās izmēģinājuma darbības tiek noteikta un atspoguļota katra bērna pašizpausmes izaugsme. Praktiskais pētījums tika veikts 2021. gada martā un aprīlī.

In the bachelor's thesis “Promotion of self-expression of 5 – 6 year old children in pre-school visual arts classes” a theoretical analysis was performed to clarify the concepts and test the theoretical findings in an empirical study. The theoretical part of the bachelor's thesis analyses the literature on visual arts classes in preschool, the specific age group of the children, pedagogical activities, and self-expression. The empirical part of the bachelor's thesis, in which two groups of 5 – 6 year old children participated, reflects how the initial level of children's self-expression is determined according to 3 criteria at the beginning of the research, later discussions were organized with teachers, finding out their attitudes, opinions, methodology in connection with the promotion of self-expression in visual arts classes. As a result, after each pedagogical activity, the growth of each child's self-expression is determined and reflected. The field study was conducted in March and April 2021.
Promotion of self – expression of 5 – 6 year old children in visual arts classes in pre – school
Keywords: Skolas pedagoģija; pašizpausme; veicināšana; vizuālās mākslas nodarbības; pirmsskola