Kārļa Junga idejas popgrupas “BTS” daiļradē - Meirāne, Megija (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī bakalaura darba nosaukums ir “Karla Junga idejas popgrupas “BTS” daiļradē ”. Šobrīd “BTS” ir lielākā grupa pasaulē, viņi turpina lauzt rietumu dominējošos mūzikas topus un rekordus, lauž stereotipus par vīrišķību un rada mūziku, kas pēdējo gadu laikā ieguvusi milzīgu slavu. Kā arī grupa neapšaubāmi ir nesusi lielu interesi par Korejas kultūru, tādejādi piesaistot tūristu interesi. Uzsvars šajā darbā ir likts grupas daiļrades pētīšanu un analizēšanu. Darba mērķis ir iepazīties ar psihiatra Karla Junga koncepcijām un kā tās popgrupa “BTS” izmantoja savā daiļradē. Darbs izstrādāts balstoties uz zinātnisko literatūru par Karla Junga psiholoģijas konceptiem un arhetipiem, kā arī tika izmantotas publikācijas un populārzinātniskā literatūra. Bakalaura darbu veido 4 daļas, katrā nodaļā ir 2-6 apakšnodaļas. Pirmajā daļā tiek apskatīta zinātniskā literatūra par Karla Junga koncepcijām. Otrajā – veikta albuma analīze, uzsvaru liekot uz dziesmas vārdu analīzi. Trešajā daļā analizēti vizuālie materiāli un ceturtajā daļā apkopota informācija par grupas alternatīvo realitāti. Darba gaitā tika secināts, ka BTS savā daiļradē lielākoties atsaucas uz globāli aktuālām tēmām, kā, piemēram, garīgā/mentālā veselība. Kā arī daudz tiek izmantoti fragmenti no literatūras, mitoloģijas un psiholoģijas konceptiem, tādejādi piesaistot klausītājus. Neskaitot titullapu, satura rādītāju, bibliogrāfiju un anotāciju, bakalaura darbs sastāv no 61 lapām un 9 attēliem.

The title of this bachelor thesis is “Carl Jung’s theories in pop groups "BTS" music”. BTS is the biggest band in the world today, they continue to break the western dominated charts and records, they break stereotypes of masculinity and create music that has gained huge fame in the last few years. The band has also undoubtedly brought a great deal of interest to Korean culture, thereby attracting tourist interest. The emphasis of this thesis is on researching and analyzing the band's work. The aim of the thesis is to explore the concepts of the psychiatrist Carl Jung and how the pop group BTS has used them in their work. The work is based on the scientific literature on Carl Jung's psychological concepts and archetypes, as well as publications and popular science literature. The bachelor thesis consists of 4 parts, each chapter has 2-6 sub-chapters. The first part reviews the scientific literature on Carl Jung's concepts. The second part is an analysis of the album, with an emphasis on the lyrics of the songs. The third part analyses the visual materials, and the fourth part summarizes information about the alternative reality of the band. The thesis concluded that BTS mostly refers to globally relevant themes such as mental health in their work. It also makes much use of passages from literature, mythology, and psychological concepts, thus engaging the audience. Apart from the title page, table of contents, bibliography and summary, the bachelor thesis consists of 61 pages and 9 pictures.
Carl Jung's Theories in Pop Group's "BTS" Music
Keywords: Āzijas studijas; Karls Jungs; BTS; K-Pop; Map of the Soul; Carl Jung