Fondu biržas indeksu ietekmējošo faktoru analīze un dinamika - Peļevina, Marija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs ir veltīts fondu biržas indeksiem, kas ir vispārējie rādītāji, kas atspoguļo vērtspapīru cenas dinamiku. Par šo tēmas aktualitāti neradās šaubu, sakarā ar to, ka fondu biržas indeksi spēlē milzīgu lomu akcijas tirgū. Šie indeksi dod iespēju analizēt vispārējo fondu tirgus stāvokli pagātnē, saskatīt tendences, balstoties uz kuriem var izdarīt nākotnes prognozes. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz zinātniskās literatūras un statistisko datu analīzi, veikt pasaules fondu indeksu tendenču un ietekmējošo faktoru analīzi, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus investoriem par indeksu izmantošanu ieguldīšanās procesā. Darba rezultatā izanalizēti galvēnie pasaules fondu biržas indeksi: DJIA30, FTSE100 un Nikkei225. Analīze veikta ar monogrāfisko metodi un tehniskas analīzes paņēmieniem.

This bachelor thesis is dedicated to the market indexes which show the price dynamics of stocks. The urgency of this paper is doubtless because the stock index play an important part in the stock market. They give an opportunity to analyze the current market situation, assess recent trends and make predictions for the future. The aim of this thesis is the analysis of these trends and factors, which influence on the stock indexes, using academic (scientifical) literature and statistical information. Also, the goal of this paper is to draw conclusions and make suggestion for investors about using the stock indexes during investments. In our paper we analyze the main indexes: DJIA30, FTSE100, Nikkei225. In this research we use the monographic method and the technical analysis.
Influencing factors of stock exchange indexes Analyses and dynamic
Keywords: Ekonomika