Testamenta forma. - Mocareva, Kintija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā, kurš sastāv no četrām nodaļām, tiks skatītas Civillikuma Mantojuma tiesību daļas, kas saistītas ar privāto un publisko testamentu tiesību institūtu, izpētīta mantojuma tiesību formu attīstība, kā arī obligāta notariāla akta ieviešanas nepieciešamība. Pētījums balstīts uz iespējamo grozījumu nepieciešamību, izvērtējot jau esošās Tieslietu ministrijas darba grupu apspriedes, vadošo viedokļu izpētīšanu attiecībā uz privātajiem testamentiem, kas saistīti ar obligāta notariālā akta nepieciešamībau, gan rast alternatīvas privāta testamenta krāpšanas gadījumu novēršanai. Rezultātā autore ierosina veikt izmaiņas privāta testamenta formas uzlabošanā, ieviešot veidlapas izsniegšanu ar iestrādātu ūdens zīmi, kā arī rosina pašreizējo normu uzlabošanu. Atslēgvārdi: testamenta forma, testators, privāts testaments, publisks testaments, notariāls akts, Civillikums, Notariāta likums, Bāriņtiesu likums.

In Bachelor’s paper, which consists of four chapters, are viewed parts of the Civil Inheritance Law, that are connected with private and public will right institute, researched development of the form of the inheritance right, as well as necessity of the mandatory notarial act. Research is based on the necessity of possible amendments, evaluating already existing working group discussions of the Ministry of Justice, study of leading opinions with regard to private wills, which are connected with the necessity of mandatory notarial act, also to seek for alternatives to avert fraud cases of private wills. In the result author proposes to make changes in improvement of private will forms, by establishing form with worked in watermark, as well as promotes to improve current standards. Keywords: form of will, testator, private will, public will, notarial act, Civil Law, Notariate Law, Law on Orphan’s Court.
Forms of will.
Keywords: Juridiskā zinātne; testamenta forma; testators; privāts testaments; publisks testaments; notariāls akts