Bērnu ārpus ģimenes aprūpes iestāžu attīstības iespējas Latvijā. - Znotiņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2011)
Pēdējo gadu laikā strauji pieaug pamesto un atstāto bērnu skaits. Dzimstība samazinās. Mūsu bērni tiek adoptēti uz ārzemēm. Un tie ir mūsu bērni – Latvijas nākotne. Darba autore šajā darbā izpēta normatīvos dokumentus un pieejamo literatūru, kā arī veic pētījumu. Lai izpētītu sabiedrības viedokli par bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības, un adopciju. Kā arī, izdarītu secinājumus un piedāvātu iespējas bērnu ārpusģimenes aprūpes iestāžu attīstībai Latvijā. Darbā izmantotās metodes: teorētiskās literatūras analīze un aptaujas. Pētījuma bāze ir 100 Latvijas Valsts iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem. Atslēgas vārdi: bērni, bērnu ārpusģimenes aprūpes iestādes, attīstības iespējas Latvijā, adopcija, aizbildniecība, sociālais darbs.

In recent years, number of orphans and abandoned children are rapidly growing. Birth rate is decreasing. Our children are adopted abroad. And they are our children - the future of Latvian nation. The author in this work examine the normative documents and the available literature, as well as carrying out a study to explore public opinion about children left without parental care and adoptions to draw conclusions and offer opportunities for child care authorities in the development of Latvia. Work methods: theoretical analysis and literature survey. The study base of 100 Latvian State residents aged 18 years. Keywords: children, child care institutions, Latvian development, adoption, guardianship, social work.
Child Outside -Family Care Institutions Development Opportunities for Latvian.
Keywords: Izglītības vadība