Ekonomiski statistiskā analīze un darba spēka plānošanas optimizācija jaunu projektu realizācijai - Šamanovs, Viktors (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba tēma – „Ekonomiski statistiskā analīze un darbaspēka plānošanas optimizācija jaunu projektu realizācijai”. Diplomdarba tēmas izvēli noteica, tas, ka darbaspēka resursi nodrošina pienācīgu uzņēmuma darbību, bet daudzus uzņēmumus nodarbina jautājumi: personāla skaita plānošana, kā iespējams atrast labus darbiniekus, kur meklēt jaunus darbiniekus uzņēmumam, kā izvēlēties starp daudziem kandidātiem labāko uzņēmumam? Diplomdarbs uzrakstīts latviešu valodā un tā sastāv no trim daļām, apjoms ir deviņdesmit piecas lapaspuses, tajā iekļautas divdesmit tabulas un divdesmit divi attēli. Diplomdarba mērķis ir uzņēmuma personāla vadības un plānošanas komplekss novērtējums. Lai sasniegtu mērķi, izvirzīti sekojoši uzdevumi - literatūras analīze par personāla plānošanu, piesaisti un atlasi, personāla plānošanas, piesaistes metožu un personāla atlases procedūras raksturojums, analīze, personāla atlases procesa praktiska pētīšana SIA “X” un ieteikumu izstrādāšana personāla atlases un plānošanas procesa uzlabošanai SIA “X”. Diplomdarba izstrādē izmantota Latvijas Republikas likumdošana, speciālā literatūra latviešu, krievu un angļu valodās, dažādi Interneta resursi.

As graduation work theme I choose - “Economical – statistical analysis and optimization of manpower planning for execution of new project”. The choice of graduation work theme made the fact, that human resources provide proper company function, but a lot of companies think how they can planning manpower, how to find good employees, where to seek new employees, how to choose among many candidates the best for the company? Graduation work is written in Latvian, its extent is 95 pages, including 22 tables and 22 pictures. The aim of graduation work is to research and analyse personnel recruitment and selection process in company. To achieve the aim were put – the analyse of literature about personnel planning, recruitment and selection, characterizing and analysing personnel planning, recruitment methods and personnel selection procedure, practical personnel selection procedure research in company “X” Ltd. and developing recommendations for improving personnel planning and selection procedure in company. The legislation of Latvia’s Republic, literature in Latvian, Russian and English, and resources of Internet are used in the graduation work.
Economical statistical analysis and optimisation of manpower planning for execution of new projects
Keywords: Ekonomika