Bērna mācīšanās stils un tā noteikšana jaunākās skolas vecumam - Čebotarjova, Laura (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs izstrādāts par tēmu “Bērna mācīšanās stils un tā noteikšana jaunākās skolas vecumam”. Tā kā cilvēki ir dažādi, katram jābūt tiesībām dažādi mācīties. Skolotāja pienākums ir pieņemt skolēnu tādu, kāds viņš ir, un palīdzēt viņam mainīties. Mācīšanās stili palīdz paturēt prātā, ka katrs audzēknis, kas mācās ir vienreizējs ar to, kā uztver pasauli, un arī viņa pieeju mācību pieredzei. Pētījuma mērķis ir izzināt un analizēt bērna mācīšanās stilus jaunākajam skolas vecumam. Dotajā darbā tika veikti pētījumi, kas sastāvēja no divām daļām – teorētiskās un empīriskās. Darba teorētiskajā daļā tika analizēti zinātnieku atzinumi par mācīšanās stiliem un to noteikšanu kā no pedagoģijas tā arī no psiholoģijas skatu punkta. Dotajā pētījumā tiek analizēti dažādi mācību stilu modeļi, īstenojot individuālo pieeju bērna mācīšanās stila noteikšanu mācību procesā, jaunākās skolas vecumam. Tiek paskaidrots ko nozīmē un cik svarīgi ņemt vērā katra bērna mācīšanos stilu, ņemot vērā jaunākās skolas vecuma īpatnības, un kā tā ietekmē skolēna sekmīgu mācību apguvi. Darba empīriskajā pētījuma daļā tiek aprakstīts pētījuma norises apraksts un rezultātu analīze – skolēnu novērošana, individuālā testēšana, mācību stundu plānotie uzdevumi. Tika veikti pedagoģiskie novērojumi un pedagoģiskā diagnostika, lai noteikt katra bērna mācīšanās stilu. Pētījuma procesā tika izstrādāti mācību stundu konspekti, lai noskaidrotu kā tas pilnvērtīgi veicina sekmīgu mācību apguvi. Pēc pētījuma rezultātiem, var izdarīt secinājumus, ka hipotēze apstiprinājās - bērna mācīšanās stils un to noteikšana jaunākās skolas vecumam būs sekmīgs, ja pedagogs izpētīs bērna individuālās un psihofizioloģiskās īpašības un izmantos dažādas mācību metodes un metodiskos paņēmienus savā pedagoģiskajā darbībā. Atslēgas vārdi: MĀCĪŠANĀS STILI, MĀCĪŠANĀS STILU MODEĻI, INDIVIDUĀLĀ PIEEJA, UZTVERES TIPI, VIZUĀLAIS MĀCĪBU STILS, AUDIĀLAIS MĀCĪBU STILS, KINĒTISKAIS MĀCĪBU STILS. Bakalaura darba apjoms: 63 lpp, 26 attēli, 10 tabulas, 10 pielikumi, 42 literatūras avots.

The bachelor's thesis is developed on the topic "Child's learning style and its determination for the youngest school age". Since people are different, everyone should have the right to learn differently. It is the teacher's responsibility to accept the pupil as he or she is and to help him or her change. Learning styles help to keep in mind that every pupil who learns is unique in his or her perception of the world, and also in his or her approach to the learning experience. The aim of the research is to find out and analyze the child's learning styles for the youngest school age. In this work, research was carried out, which consisted of two parts - theoretical and empirical. The theoretical part of the work analyzed the opinions of scientists about learning styles and their determination both from the point of view of pedagogy and psychology. This study analyzes different models of learning styles, implementing an individual approach to determining the child's learning style in the learning process, the age of the youngest school. It explains what it means and how important it is to take into account each child's learning style, taking into account the specifics of the youngest school age, and how it affects the pupil's successful learning. The empirical part of the research gives the description of the research process and the analysis of the results - observation of pupils, individual testing, planned tasks of the lessons. Pedagogical observations and pedagogical diagnostics were performed to determine each child's learning style. In the process of the research, lesson summaries were developed to find out how it fully contributes to successful learning. According to the results of the research, it can be concluded that the hypothesis was confirmed - the child's learning style and their determination for the youngest school age will be successful if the teacher studies the child's individual and physiological characteristics and uses different teaching methods and techniques in their pedagogical activities. Keywords: LEARNING STYLES, LEARNING STYLE MODELS, INDIVIDUAL APPROACH, PERCEPTION TYPES, VISUAL LEARNING STYLE, AUDIOUS LEARNING STYLE, KINETIC LEARNING STYLE. Bachelor's thesis volume: 63 pages, 26 pictures, 10 tables, 11 appendices, 42 references.
Learning style of child and its determination for the youngest school age
Keywords: Skolas pedagoģija; MĀCĪŠANĀS STILI; MĀCĪŠANĀS STILU MODEĻI; INDIVIDUĀLĀ PIEEJA; UZTVERES TIPI; VIZUĀLAIS, AUDIĀLAIS,KINĒTISKAIS MĀCĪBU STILS