2-3 gadīgu bērnu adaptēšanos pirmsskolas izglītības iestādē veicinoša diferencēta pedagoģiskā procesa organizācija - Galkus, Diāna (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba temats: “ 2-3 gadīgu bērnu adaptēšanos pirmsskolas izglītības iestādē veicinoša diferencēta pedagoģiskā procesa organizācija”. Darba autore: Diāna Galkus Darba vadītājs: Ingūna Lāce Darba pētījuma mērķis: Teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt, 1. posmā (2-3 gadīgu) bērnu adaptēšanos veicinoša, diferencēta pedagoģiskā procesa organizācijas paņēmienus. Pētījuma jautājums: Ar kādiem pedagoģijas diferencētājiem paņēmieniem nodrošināt veiksmīgu adaptēšanos pirmsskolas izglītības iestādē 1.posms no ( 2-3 gadīgiem) bērniem ievērojot bērnu individuālās vajadzības? Pētījuma uzdevumi: 1. Teorētiski noskaidrot un pamatot 1.posma (2-3 gadīgu) bērnu adaptēšanos veicinoša, diferencēta pedagoģiskā procesa organizācijas nosacījumus. 2. Teorētiskās analīzes rezultātā formulēt 1.posma (2-3 gadīgu) bērnu adaptēšanos PII apliecinošus kritērijus, rādītājus un līmeņus. 3. Praktiski pārbaudīt teorētiski izstrādāto nosacījumu lietderību. Izmantotas pētījuma metodes: • Zinātniskās un metodiskās literatūras analīze. • Pedagoģiskais vērojums • Pedagogu un vecāku anketēšana • Pedagoģiskā izmēģinājuma darbība Atslēgvārdi: Bērna 1.posma (2-3 gadi) adaptēšanās pirmsskolas izglītības iestādē, diferencētā pedagoģiskā procesa organizācija

The topic of the qualification work: “ Organization of a differentiated pedagogical process promoting the adaptation of 2-3 - year - old children in a preschool educational institution.” Author of the work: Diāna Galkus Supervisor: Ingūna Lāce The purpose of the work research: To theoretically find out and practically check the methods of organization of a differentiated pedagogical process promoting the adaptation of children ( 2 – 3 years old) in the 1st stage. Research question: With what pedagogy differentiating methods to ensure successful adaptation in preschool educational institition stage 1 of ( 2-3 year old) children, respecting the individual needs of children? Research tasks: 1. To theoretically find out and justifly the conditions for the organization of a differentiated pedagogical process promoting the adaptation of children of the 1st stage ( 2-3 years old). 2. As a result of the theoretical analysis,formulate the criteria, indicators and levels confirming the adaptation of children of the 1st stage( 2-3 years old) to PII. 3. Practically check the usefulness of theoretically developed conditions. Research methods used: • Analysis of scientific and methodical literature • Pedagogical observation • Surveying teachers and parents • Pedagogical trial operation Keywords: Child’s 1st stage( 2-3 years ) adaptation in a peschool educational institution,organization of the differentiated pedagogical process
Organization of a differentiated pedagogical process promoting the adaptation of 2-3-year-old children in a preschool educational institution
Keywords: Izglītības zinātnes; Bērna 1.posma (2-3 gadi) adaptēšanās pirmsskolas izglītības iestādē, diferencētā pedagoģiskā procesa organizācija; Bērna 1.posma (2-3 gadi) adaptēšanās pirmsskolas izglītības iestādē, diferencētā pedagoģiskā procesa organizācija; Bērna 1.posma (2-3 gadi) adaptēšanās pirmsskolas izglītības iestādē, diferencētā pedagoģiskā procesa organizācija; Bērna 1.posma (2-3 gadi) adaptēšanās pirmsskolas izglītības iestādē, diferencētā pedagoģiskā procesa organizācija