Satura balstīta attēlu meklēšana - Zaikovs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā “Satura balstīta attēlu meklēšana” autors veic satura balstītas attēlu meklēšanas tehnoloģiju izpēti un to analīzi. Pētījuma ietvaros autors ieguva informāciju par satura balstīta attēlu meklēšanas rīkiem, to precizitātes ierobežojošiem faktoriem un attēlu kolekcijām, kuras var izmantot ar attēlu apstrādi saistītos pētījumos. Bakalaura darbā tiek piedāvāti risinājumi, lai izveidotu satura balstītu attēlu meklēšanas rīku. Darba gaitā tiek veikta publiski pieejamu satura balstītu attēlu meklēšanas rīku darbības analīze, kurā tiek apskatīta atgriezto rezultātu skaits un precizitāte dažāda veida meklēšanas pieprasījumos.

In the report “Content-based image search” author analyzes content-based image search technology. In researh author obtained information on the content-based image search engines, there accuracy limiting factors and image collections, which can be used with image processing related research. This report offers basic solutions for creating content-based image search engine. During the creation of this report author analyzes publicly available content-based image search engines, by examining the number of results returned and the accuracy of different types of search queries.
Content-based image search
Keywords: Datorzinātne