The Impact of Internationalization, Strategic Innovation and Managerial Digitalization on the Business Success of FINTECH Enterprises - Teltz, Ann-Kathrin (Latvijas Universitāte, 2020)
Promocijas darbs veltīts internacionalizācijas, vadības digitalizācijas un stratēģisko inovāciju ietekmei uz Vācijas mazo un vidējo uzņēmumu biznesa panākumiem finanšu pakalpojumu nozarē. Darba ievadā aprakstīta tēmas aktualitāte un nozīmīgums. Pirmajā nodaļā sniegts literatūras pārskats par panākumu faktoriem finanšu pakalpojumu nozarē. Otrajā nodaļā autore definē terminus “mazie un vidējie uzņēmumi” un “FinTech”, kā arī parametrus, lai novērtētu internacionalizācijas, vadības digitalizācijas un stratēģiskās inovācijas. Trešā nodaļa sākas ar izpētes jautājumiem un modeļa izstrādi ceļa diagrammas veidā, kas ļauj izstrādāt hipotēzes. Pirmajā empīriskā pētījuma daļā veiktas ekspertu intervijas. Pēc tam veikts kvantitatīvs apsekojums starp visiem Vācijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kas stratēģiski pieder pie finanšu nozares. Darba noslēgumā aprakstīti iegūtie rezultāti un to interpretācijas, kā arī ieteikumi vadībai.

This doctor thesis is devoted to the impact of internationalization, managerial digitalization and strategic innovation on the business success of German small and medium-sized enterprises in the financial service sector. The introduction describes the actuality and importance of the topic. The first chapter presents a literature overview of success factors in the financial service industry. In the second chapter the terms “small and medium-sized enterprises” and “FinTech” were defined, as well as parameters to measure internationalization, managerial digitalization and strategic innovation. The third chapter deals with the research questions and model development. The empirical research part begins with expert interviews. Then a quantitative survey among German small and medium-sized companies of the financial sector was done. Finally, the thesis concludes with a description of the results and interpretations thereof, as well as managerial suggestions
Internacionalizācijas, stratēģisko inovāciju un vadības digitalizācijas ietekme uz FINTECH uzņēmumu biznesa panākumiem"
Keywords: Global economy and leadership; Ekonomika un uzņēmējdarbība; Globālā ekonomika un līderība