LTV1 raidījuma „Aizliegtais paņēmiens” ētiskie aspekti - Zeikate, Ieva (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir LTV1 Raidījuma „Aizliegtais paľēmiens” ētiskie aspekti. Darba mērķis ir izpētīt raidījuma saturu, noskaidrot, vai tajā tiek ievēroti ţurnālistikas ētikas principi un vērtības, noteikt raidījuma mērķus un izmantotos līdzekļus, kā arī to saskaľotību, veicot raidījuma izpēti aptuveni gada garumā. Teorija balstīta par televīziju, pētnieciskās ţurnālistikas teorētisko raksturojumu, ētiku un ţurnālistikas ētikas pamatprincipiem. Izvēlētās pētniecības metodes ir kvantitatīvā un kvalitatīvā kontentanalīze, kā arī daļēji strukturētās intervijas. Pētījumā secināts, ka tiek pārkāpti ţurnālistikas ētikas principi, un izmantotie datu vākšanas līdzekļi ne vienmēr attaisno mērķi. Atslēgas vārdi: Televīzija, LTV1 „Aizliegtais paņēmiens”, pētnieciskā žurnālistika, komunikācijas ētika

The theme of bachelor paper is „Ethical aspects of LTV1 programme “Aizliegtais paľēmiens”. The aim of the bachelor′s thesis is to explore broadcast content and to establish whether there is compliance with journalistic ethical principles and values that define the program objectives and the means used, as well as their consistency during the broadcast about the study year. Theoretical base consist of television, investigative journalism theoretical characterization, ethics and journalistic ethical principles. Selected research methods are quantitative and qualitative content analysis, as well as semi-structured interviews. The main conclusion is that, some ethical principles of journalism, and used data collection means not always justify the ends. Keywords: Television, LTV1 „Aizliegtais paņēmiens”, investigative journalism, communication ethics.
Ethical aspects of LTV1 programme “Aizliegtais paņēmiens”
Keywords: Komunikācijas zinātne; Televīzija; LTV1 „Aizliegtais paņēmiens”,; pētnieciskā žurnālistika; komunikācijas ētika