Pēckara amerikāņu vēstures interpretācija Čanga Reja Lī romānā Nodotie - Jarmuhamedova, Natali (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt ASV vēstures reprezentāciju Čanga-reja Lī vēsturiskajā romānā Nodotie no transnacionālā viedokļa. Pētījuma mērķa sasniegšanai, tiek izmantotas tādas metodes kā žanra un teksta analīze, akcentējot uzmanību uz romāna tēmām un varoņiem, kā arī izmantojot transnacionālo pieeju konteksta interpretācijai. Empīriskajā daļā tiek apspriests kāpēc Nodotie pieder pie vēsturiskā romāna žanra. Turklāt, galveno varoņu traumatisko pieredžu un likteņu krustošanās nozīme romānā. Analizējot tiek noskaidrota romāna pozīcija Āzijas amerikāņu literatūrā, kā arī kādā veidā tā veicina ASV vēstures pārskatīšanu.

The purpose of the thesis is to analyze the representation of American history in Chang-rae Lee's historical novel, The Surrendered, from a transnational perspective. To achieve the goal of the study such methods as a genre and textual analysis are used while focusing on the themes and characters of the novel, as well as, is applied the transnational approach on the interpretation of the context. In the empirical part is discussed why the novel belongs to the historical novel genre. In addition, there are examined traumatic experiences and intersections of the main characters’ fates. Furthermore, in the analysis, the place of the novel in Asian American literature is explored, and in what ways it contributes to a reconsideration of U.S. history.
Interpretation of Post-War American History in Chang-Rae Lee's Novel the Surrendered
Keywords: Valodniecība; historical novel; Asian American literature; transnationalism and literature; national identity and history; immigration