Apes vietvārdi - Pujiņa, Ligita (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba nosaukums ir „Apes vietvārdi”. Darba mērķis – iespējami vispusīga Apes pagasta un pilsētas vietvārdu analīze, izmantojot tam piemērotākos klasifikācijas veidus. Darba uzdevumos ietilpst apdzīvoto un neapdzīvoto vietu nosaukumu savākšana un to analīze. Bakalaura darbā analizēti aptuveni 265 autores savāktie Apes pagasta vietvārdi, no kuriem 87 analizēti jau agrāk. Apkopotais materiāls ir salīdzināts ar Jāņa Endzelīna ,,Latvijas PSR vietvārdu’’ I–II (1956, 1961), J. Endzelīna ,,Latvijas vietu vārdu’’ I (1922), kā arī ,,Latvijas vietvārdu vārdnīcasˮ visām līdz šim pieejamām četrām daļām.

Title of the work is „The placenames of Ape”. General idea is to make analysis of place-names and compare them with the same place-names in printed sources. Task of the work is to collect place-names (house, street, river, hill and swamp names). 265 place–names have been analised from semantic and derivative aspect. 87 of them have been analised before. Place-names are compared with „Latvijas PSR vietu vārdi” I–II (1956, 1961) and „Latvijas vietu vārdi” I (1922) by J. Endzelīns, and also with „Latvijas vietvārdu vārdnīcasˮ all four parts which are available.
The place-names of Ape
Keywords: Filoloģija; Ape; Jaunroze; Apes pagasts; toponīmika; semantika