Finanšu risku analīze un vadīšana "X' uzņēmumā - Virza, Ņina (Latvijas Universitāte, 2008)
Finanšu riski ir būtiski un svarīgi, jo tie var apdraudēt maksātspēju un radīt bankrota draudus, tādēļ autors nolēma izpētīt „X”uzņēmuma finanšu risku situāciju. Darba mērķis: izpētīt finanšu riska būtību, veikt uzņēmuma finansiālo rādītāju analīzi un noteikt finanšu risku mazināšanas iespējas. Maģistra darbam ir praktisks pielietojums. Šis darbs var tikt izmantots uzņēmumos, kas izmanto aizņemto kapitālu. Pēc maģistra darba rezultātiem var secināt, kādiem rādītājiem jāpievērš uzmanība. Darba apjoms ir 83 lapas, un analīzes vieglākai uztverei informācija tika attēlota 10 tabulās, 9 attēlos un 10 pielikumos.

The financial risks are relevant and important because they can be hazardous for the paying capacity and constitute bankruptcy menace that is why the author decided to explore the situation of the financial risks of the enterprise “X”. The aim of the paper: to explore the entity of the financial risk, to perform an analysis of the financial showings of the enterprise and to define the financial risk reduction possibilities. The master’s paper has a practical use. This paper can be used at the enterprises that employ the borrowed capital. After results of the master’s paper can be educed to what showings assiduity must be turned. Total volume of the paper is 83 (eighty-three) pages and for the better comprehension the information is pictured in 10 (ten) tables, 9 (nine) pictures and 10 (ten) appendixes.
Analysis and management of financial risks in company "X"
Keywords: Vadībzinātne