Datorredzes risinājums vannasistabas mēbeļu novietojuma noteikšanai balstoties uz panorāmas bildēm - Mednis, Oskars (Latvijas Universitāte, 2024)
Šajā kvalifikācijas darba dokumentā aprakstīta programmatūra, kas ļauj apmācīt semantiskās segmentācijas modeli, vannas istabas mēbeļu meklēšanai panorāmas bildēs. Kā arī pēcapstrādes paņēmienu implementācija, kas atļauj veikt inferenci uz izstrādāto modeli, tādējādi no tā izvades izgūstot šo mēbeļu atrašanās vietu un raksturlielumus. Darba izstrādes gaitā aprakstīta programmatūras prasību specifikācija un izstrādāta prasību specifikācijai atbilstošs programmatūras projektējuma apraksts. Balstoties uz šiem norādījumiem izstrādāta arī pati datorprogramma. Programmatūra izstrādāta valodā Python.

"A computer vision solution for detecting the placement of bathroom furniture based on panoramic images" This qualification project document describes software that allows you to train a semantic segmentation model that searches for bathroom furniture in panoramic pictures. As well as the implementation of post processing techniques that allow to run inference on the model, retrieving the location and dimensions of the furniture from its output. During the development process, a specification of the software requirements is described and a description of the software design is developed in accordance with the software requirements specification. The computer program itself has also been developed on the basis of these guidelines. The software was developed in Python.
A computer vision solution for detecting the placement of bathroom furniture based on panoramic images
Keywords: Datorzinātne; Kvalifikācijas darbs; semantiskā segmentācija; datorredze; pēcapstrāde