Limbažu iedzīvotāji un to ģeogrāfiskās mobilitātes iezīmes - Rudzītis, Agris (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā "Limbažu iedzīvotāji un to ģeogrāfiskās mobilitātes iezīmes" tiek veikta Limbažu pilsētas iedzīvotāju ģeogrāfiskās mobilitātes veidu - svārstmigrācijas jeb ikdienas mobilitātes un iekšzemes migrācijas izpēte. Bakalaura darba mērķis ir apzināt un izvērtēt Limbažu pilsētas iedzīvotāju ģeogrāfiskās mobilitātes iezīmes un to ietekmi uz iedzīvotāju skaita izmaiņām. Lai izpētītu iedzīvotāju ģeogrāfiskās mobilitātes teorētiskos aspektus, bakalaura darbā tiek analizēta zinātniski un publiski pieejamā literatūra un pētījumi, bet, lai iegūtu nepieciešamos datus par Limbažu pilsētas iedzīvotāju ģeogrāfisko mobilitāti, tiek veikta iedzīvotāju anketēšana. Bakalaura darbs sastāv no anotācijas latviešu un angļu valodā, ievada, 4 nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikuma. Pirmajā nodaļā ietverts teorētiskais iedzīvotāju ģeogrāfiskās mobilitātes veidu – svārstmigrācijas un iekšzemes migrācijas, raksturojums. Otrajā nodaļā raksturots Limbažu pilsētas ģeogrāfiskais novietojums, infrastruktūra un uzņēmējdarbība, apdzīvojuma struktūra un iedzīvotāji. Trešajā nodaļā apkopoti darbā izmantotie materiāli un metodes. Ceturtajā nodaļā raksturoti un izvērtēti Limbažu pilsētas iedzīvotāju ģeogrāfiskās mobilitātes – svārstmigrācijas jeb ikdienas mobilitātes un iekšzemes migrācijas pētījuma rezultāti.

Bachelor Paper ‘’Demographic characteristics and geographic mobility patterns of Limbaži population’’ is performed geographic mobility of the population research. The aim of the Bachelor Paper is to identify and evaluate geographic mobility of population processes and trends in town Limbaži. To research geographic mobility of the population theoretic aspects, the methods chosen for bachelor paper is to analyze scientifically and publicly available literature, and reasearches. To obtain the necessary data with regards to the mobility of town Limbaži, a survey was designed and distributed to the people residing in town Limbaži. The Bachelor Paper consists of an introduction, annotations in Latvian and English, 4 chapters, conclusions, bibliography and appendices. First chapter contains theoretical geographic mobility of population characteristics of everyday mobility and internal migration. Second chapter contains information about geographical location of town Limbaži, infrastructure, business activity, population structure. Third chapter summarizes materials and methods used in the research. Fourth chapter described and analyzed the geographic mobility of town Limbaži – everyday mobility and internal migration.
Demographic characteristics and geographic mobility patterns of Limbaži population
Keywords: Ģeogrāfija; ģeogrāfiskā mobilitāte; ikdienas mobilitāte; iekšzemes migrācija; Limbažu pilsēta