Pacientu tiesības un to piemērošanas problēmaspekti Eiropas un Latvijas nacionālajās tiesībās - Lazdāne, Gita (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt starptautiskajos cilvēktiesību dokumentos, Eiropas Savienības un Latvijas nacionālajās tiesībās noteiktās pacientu tiesības, identificējot iespējamos problēmaspektus. Darba uzdevumi cita starpā bija raksturot pacientu tiesību ietvaru, kā arī analizēt starptautiskajos cilvēktiesību dokumentos, Eiropas Savienības un Latvijas nacionālajās tiesībās ietvertās pacientu tiesības. Atslēgvārdi: pacientu tiesības, veselība, cilvēktiesības, pamattiesības

The aim of the Bachelor's thesis is to study the rights of patients provided in international human rights instruments, European Union and Latvian national law, identifying probable problems. The objectives were, among other things, to characterize the framework of patient's rights, as well as to analyze patient's rights provided in the international civil rights documentation, European Union and Latvian national law. Keywords: patient rights, health, human rights, fundamental rights
Patient’s rights and problem aspects of their application in European and Latvian National law
Keywords: Juridiskā zinātne; pacientu tiesības; veselība; cilvēktiesības; pamattiesības