Integrētas piekrastes zonas pārvaldības vadlīnijas Jūrmalas pilsētai - Vanaģele, Agita (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā „Integrētas piekrastes zonas pārvaldības vadlīnijas Jūrmalas pilsētā” tiek pētīta integrētas piekrastes zonas pārvaldība, balstoties uz ilgtspējīgas attīstības dimensiju pieeju - dabas vide, sociāli ekonomiskā vide un kultūrvide. Kā papildus elements integrētas piekrastes zonas pārvaldībā tiek apskatīts viens no efektīgākajiem vides pārvaldības instrumentiem - vides komunikācija. Pētījuma teorētiskā daļa sastāv no piekrastes pārvaldības ārvalstu un Latvijas zinātniskās literatūras analīzes, starptautiska, nacionāla un lokāla līmeņa dokumentu un normatīvo aktu bāzes analīzes, kā arī gadījuma izpētes Jūrmalas pilsētas ietvaros. Paralēli veiktajām analīzēm, tiek organizēts socioloģiskais pētījums, kurš veikts, pielietojot anketēšanas un intervēšanas metodes. Rezultātā, tiek izstrādātas integrētas piekrastes zonas pārvaldības vadlīnijas, balstoties uz Jūrmalas pilsētas piemēru. Vadlīnijas var tikt pielietotas pēc dabas vides, sociāli ekonomiskās vides un kultūrvides situācijas līdzīgās Latvijas pilsētās, kuru budžetu sastāda salīdzinoši liela daļa finanšu ienākumi no tūrisma nozares. Maģistra darbs sastāv no 8 nodaļām, 19 apakšnodaļām un 13 sīkāka iedalījuma apakšnodaļām. Tas satur 122 lapaspuses, kurās tiek iekļauti 26 attēli, 33 tabulas un 2 pielikumi. Darba izstrādē izmantoti 73 literatūras avoti.

Master thesis “Guidelines for the integrated coastal zone management in Jurmala city” explores the integrated coastal zone management, based on the sustainable development dimensions’ approach - the natural, socio-economic and cultural environment. As an additional element of the integrated coastal zone management is being addressed to one of the most effective instruments for environmental management - environmental communication. In the paper’s theoretical part is worked out analyzes of international and Latvian scientist literature, legislative (policy, laws and regulations) on the international’s, national’s and municipality’s levels, moreover, is worked out the case study research in Jurmala city. The social research part of the work consists form two social research methods – the interview and questionnaire. As a result of the Master thesis, are worked out guidelines for the integrated coastal zone management, based on the case study in Jurmala city. Guidelines can be used in the other cities in Latvia, which have the similar situation in the natural, socio – economic and cultural environments’, and a significant proportion of its budget consists from financial incomes of the tourism sphere. The Master Paper consists of 8 chapters, 19 subchapters and 13 more detailed broken down subsections. It consists of 122 pages which contain 26 images, 33 tables and 2 annexes. In the process of working out the Master paper 73 literature sources have been used.
Guidelines for Integrated Coastal Zone Management in Jurmala City
Keywords: Vides pārvaldība