Lietotāju tiesību administrēšanas mehānisma izstrāde pašvaldību vienotā informācijas sistēmā - Puzo, Valters (Latvijas Universitāte, 2006)
Lietotāju autentifikācija un autorizācija informācijas sistēmās ir svarīgs process, kas identificē lietotāju un nosaka lietotāja tiesības uz konkrētiem resursiem sistēmu ietvaros. Gandrīz jebkurā informācijas sistēmā ir izstrādāts lietotāju autentifikācijas un autorizācijas mehānisms. Bakalaura darba autors analizē pašvaldības vienotās informācijas sistēmas prasības lietotāju tiesību administrēšanai, aplūko iespējamos risinājumus un piedāvā realizētu mehānismu lietotāju tiesību administrēšanā.

Authentication and authorization of users is important process in information systems, it identifies user and it’s permissions on resources of the system. Almost every system has a user authentication and authorization mechanism. The author of the bachelor job, analyses requirements for the user right management in the local authority unitary information system and comes forward with some possible solutions
Development of user rights administration mechanism for local authority unitary information system
Keywords: Datorzinātne