Liela mēroga ziņojumapmaiņas sistēma - Bleikšs, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2024)
Liela daļa organizāciju izmanto ziņojumapmaiņu programmas, kuras uzkrāj informāciju ārējos, svešos serveros, tāpēc “Liela mēroga ziņojumapmaiņas sistēma” bakalaura darba ietvaros testa vidē tiek pētīta un izveidota Matrix ziņojumapmaiņas sistēma ar slodzes līdzsvarošanas funkcionalitāti, pētīta un izveidota lietotāju simulācija, lai varētu veikt sistēmas mērogojamības pārbaudes, un produkcijas vidē izveidotas divas Matrix sistēmas, kurās tika iestatīta organizāciju federācijas funkcionalitāte, lai to lietotāji savā starpā varētu sazināties.

Many organizations use messaging programs that store information on external servers, that are located abroad, therefore, within the framework of the "Large scale messaging system" bachelor's thesis, the Matrix messaging system with load balancing functionality is studied and created in a test environment, user simulation is studied and created in order to perform system scalability test, and two Matrix systems were created in the production environment, where the organization federation functionality was set up so that their users could communicate with each other.
Large scale messaging system
Keywords: Datorzinātne; Matrix protokols; ziņojumapmaiņas sistēma; Synapse serveris; slodzes līdzsvarošana