Pētera Šmita sarakste ar Jāni Misiņu par latviešu valodas mācīšanu skolā, uzmanības pievēršanu tautas dziesmām, etnogrāfijai, lūgumu atsūtīt grāmatas - Šmits, Pēteris (My University, 1916)
P. Šmits vēstulē J. Misiņam izsaka pārdomas par stāvokli Rīgā, jo rit Pirmais pasaules karš, kā arī izsaka pārdomas par sava "Etnografisku rakstu krājuma" nākamā sējuma saturu, latviešu valodas mācīšanu skolā, uzmanības pievēršanu tautas dziesmām, etnogrāfijai. Vēstulē izskan lūgums atsūtīt vairākas grāmatas - kā J. Lautenbaha-Jūsmiņa, tā A. Niedras, Apsīšu Jēkaba, V. Rahmanova, H. Zālītes, E. Dinsberga, G. Merķeļa u.c. autoru, kā arī žurnālu "Druva" iznākušos numurus.
Cienījams J. Misiņa kungs!
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; etnogrāfija; tautasdziesmas; Lautenbahs-Jūsmiņš Jākabs (1847-1928); Лаутенбах Я. (1847-1928); Рахманов Владимир Васильевич (1864-1918); Šmits Pēteris; Rahmanovs Vladimirs (1864-1918); Mīlenbahs Kārlis; Niedra Andrievs; Saulietis Augusts; Merķelis Garlībs; Baumanis Edgars; Bračs Augusts; Ārons Matīss; Valdemārs Krišjānis; Dinsbergs Ernests; Kundziņš Kārlis; Kronvalds Atis; Zālīte Hermīne (1858-1932); Siliņš Matīss