Tīkla tehnoloģiju pielietošanas iespējas uzņēmumos - Manolijs, Deniss (Latvijas Universitāte, 2012)
Arvien ciešākā IT un biznesa savstarpējā integrācijā tiek atspoguļota biežā divu koncepciju „BC” (angļu: „business continuity”) un „DR” (angļu: „disaster recovery”) apvienošana, kas ļauj risināt uzņēmumu nepārtrauktās darbības problēmas. Šajā darbā ir aplūkoti lokālo un globālo tīklu uzbūves tehniskie risinājumi, kā arī datu pārraides, apstrādes, glabāšanas un drošības jautājumi. Katrā no 3 tematiski sadalītām nodaļām ir aprakstīti spēcīgās „SKS” uzbūvei nepieciešamie bāzes tehnoloģiskie risinājumi un šo risinājumu galvenās sastāvdaļas. Apraksts iekļauj sevī informāciju sākot ar tīkla kabeļa tipa izvēli, jo tas ir ļoti svarīgs moments un atkarīgs no konkrētā uzdevuma parametriem, primārās aparatūras (centrmezglu, komutatoru un citu) izvēli, un beidzot ar datu pārraides protokolu darbības principa aprakstu un papildus tehnisko risinājumu aprakstu, jo bez šo risinājumu sniegtajām priekšrocībām nav iespējama droša, viegli pieejama, ātra datu pārraide un datu apstrāde. Darba kopapjoms ir 67 lappuses, tas satur 31 attēlu, 3 tabulas, tajā ir izmantoti 11 literatūras avoti.

The strong integration of business and IT is reflected in combination of two concepts „Business Continuity” and „Disaster Recovery”. The combination of theses concepts is used to resolve day to day business issues and to ensure the smooth flow of operations. This work explores the technical solutions of local and global networks. Moreover it investigates the issues associated with data transmission, processing, storage and security. Each of three chapters present an exploration of technological solutions and its major components required for the construction of powerful „SCS” base. The description starts with recomendations such as how to select the correct type of network cable. This is extremely important as the choice of the cable depends on the specifications of each particular task and primary hardware choice. And it concludes with the description of main operations principle of data transmission protocol . Moreover additional technical sulutions are presented as they are vital for safe, quick, easy accesible data transmission and processing. Work contains 67 pages, 31 pictures and 3 tables. The project was prepared based on 11 literature sources.
Application possibilities of network technologies at the enterprise
Keywords: Vadībzinātne