Wabi-sabi principu īstenošana motociklu darbnīcas interjerā - Labanovska, Laura (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarbā tiek apskatīts kā pielietot japāņu filozofiju wabi-sabi un tās estētiskos principus motociklu darbnīcā, kurā sniedz ne tikai ar motociklu pārbūvi vai restaurāciju saistītus pakalpojumus. Darba mērķis ir izveidot motociklu darbnīcas interjeru, tajā pielietojot wabi-sabi galvenos estētiskos principus. Darba pirmajā -teorētiskajā daļā tiek pētīta motociklu pārveide, tās vēsture, motociklu restaurācija un prasības motociklu darbnīcas telpām, kā arī japāņu filozofija wabi-sabi un tās interjera veidošanas principi. Empīriskajā daļa tiek intervēts moto mehāniķis, aptaujāti moto kultūras pārstāvji un veikta analīze jau realizētiem interjeriem, kuros pielietoti wabi-sabi principi. Darba noslēdzošajā daļā, kas ir radošā daļa, tiek individuāli izstrādāts oriģināls interjera dizaina projekts motociklu darbnīcas telpām. Darbs sastāv no 8 nodaļām, tajā iekļauti 24 attēli, tam ir 20 pielikumi un darbā izmantoti 30 literatūras avoti. Tā apjoms ir 98 lappuses. Atslēgas vārdi: motociklu darbnīca, restaurācija, wabi-sabi, funkcionalitāte, organiskums, detaļas

The diploma thesis examines how to apply the Japanese philosophy of wabi-sabi and its aesthetic principles in a motorcycle workshop, which provides not only motorcycle reconstruction and restoration related services. The aim of the work is to create the interior of a motorcycle workshop, applying the main aesthetic principles of wabi-sabi. In the first part, that is the theoretical part of the diploma, the author studies transformation of motorcycles and history of it, motorcycle restoration and requirements for motorcycle workshop premises, as well as the Japanese philosophy of wabi-sabi and its principles of interior design formation. In the empirical part an interview with motomehanic is held, representatives of moto culture are being questioned and an analysis of already implemented interiors using wabi-sabi principles is made. In the concluding part of the work, which is the creative part, the original interior design project for motorcycle workshop premises is individually developed. The work consists of 8 chapters, it includes 24 pictures, 20 appendices and 30 references. Its volume is 98 pages. Keywords: motorcycle workshop, restoration, wabi-sabi, functionality, organicity, details
Implementation of Wabi-Sabi Principles in the Interior of a Motorcycle Workshop
Keywords: Mākslas zinātne; motociklu darbnīca; restaurācija; wabi-sabi; funkcionalitāte; organiskums