IT infrastruktūras modernizācija mazā uzņēmumā - Kempišs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba mērķis ir pilnveidot un modernizēt jau esošu informācijas tehnoloģijas infrastruktūru, kas ietver aparatūru, programmatūru, tīkla resursus un pakalpojumus, lai nodrošinātu pilnvērtīgu uzņēmuma IT vides darbību un pārvaldību. Darba teorētiskajā daļā veikta esošā uzņēmuma datortīkla izpētē, lai izprastu esošās problēmas un spētu definēt piemērotākus risinājumus darba plānošanas gaitā. Rezultātā ir veikta daļēja infrastruktūras iekārtu nomaiņa un konfigurēšana, kā arī ieviesta jauna lietojumprogrammatūra un servisi uzņēmuma darbības procesu modernizācijai.

The main purpose of this qualification work is to upgrade and modernize the existing information technology infrastructure, which includes hardware, software, network resources and services, to ensure full operation and management of the IT environment of the company. In the theoretical part of the work, the research of the existing company's computer networks was carried out in order to understand the existing problems and to be able to identify more suitable solutions during the work planning process. As a result, partial replacement and configuration of infrastructure equipment was introduced, as well as new software and services solution for the modernization of the company's operational processes.
IT infrastructure modernization in a small business
Keywords: Datorzinātne; IT infrastruktūra; Modernizācija; Uzņēmums; Windows Server; domēns