Vaidavas pamatskolas vēsture (1950 – 2007) un attīstības perspektīvas - Vilnere, Sandra (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir „Vaidavas pamatskolas vēsture (1950 – 2007) un attīstības perspektīvas”. Darba autore izvēlējās pētīt Vaidavas pamatskolas vēsturi, jo līdz šim nav veikts neviens pētījums par šo tēmu. Darba autore savā darbā ir pētījusi un analizējusi izglītības pirmsākumus Vaidavas pagastā, aprakstījusi Vaidavas pamatskolas darbību padomju laikā, apkopojusi un vērtējusi skolas darbību pašreizējā laika periodā, jo skolas un pedagoģiskā darba izpēte attiecīgā skolā ir ciešā saistībā ar vēsturisko attīstību visā valstī. Bakalaura darba mērķis ir apkopot un izanalizēt Vaidavas pagasta skolu vēsturi un noteikt attīstības perspektīvas. Lai pierādītu pētījuma hipotēzi tika apkopoti un analizēti skolas vēstures muzeja un Valmieras zonālā Valsts arhīva materiāli, publikācijas laikrakstos un intervijas. Tika veikta piecpadsmit skolēnu anketēšana. Darbā izveidotas 4 nodaļas, katra no tām atspoguļo konkrētu vēsturisko posmu. Nobeigumā izteikti secinājumi, kas izriet no pētījuma. Bakalaura darba kopējais apjoms ir 62 lapas.

The theme of the bachelor work is ‘History of Vaidava Elementary school (1950 – 2007) and perspective development.’ The author has chosen to research a history of Vaidava Elementary school because still there hasn’t been done any research about this theme. The author has researched and analysed the early beginning of education in Vaidava village. She has written about Vaidava Elementary school in USSR times. The author has summarised and rated school’s working ability nowadays because of the school and research of pedagogical work in the specific school is very closely tied together with the historical development in all the country. The aim of the bachelor work is to summarize and analyse the history of Vaidava School and to find perspectives of development. To prove hypothesis of the research there were collected and analysed materials from the school’s historical museum and country’s archive in Valmiera, publications in newspapers and interviews. There has been done a questionnaire for fifteen students. There are four sections in the work. Each of the section shows specific time of the history. At the end there are several conclusions which have been gotten from the research in all the working process. There are 62 pages in the bachelor work.
History of Vaidava basic school (1950 – 2007) and developmental perspectives
Keywords: Pedagoģija