Akcīzes nodokļa ietekme uz mazo degvielas uzpildes staciju konkurētspēju Latvijā - Karpus, Rihards (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā ”Akcīzes nodokļa ietekme uz mazo degvielas uzpildes staciju konkurētspēju Latvijā” tiek izzināti nodokļu sistēmas veidošanas teorētiskie aspekti, pētīta akcīzes nodokļa administrēšana un tā piemērošana naftas produktiem, analizēta naftas produktu mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA ”Kings” uzņēmējdarbība un izstrādāta attīstības stratēģija uzņēmuma konkurētspējas nodrošināšanai mainīgajos nodokļu apstākļos. Darba aktualitāti nosaka tas, ka uzņēmumi, kas nodarbojas ar akcīzes preču tirdzniecību, ir ļoti atkarīgi no akcīzes nodokļa likmēm, un tieši akcīzes nodoklis lielā mērā nosaka pieprasījumu pēc uzņēmuma piedāvātajiem produktiem. Atslēgas vārdi: akcīzes nodoklis, degvielas cena, konkurētspēja, DUS, VID.

The Bachelor's paper "Influence of excise tax on competitiveness of small service stations in Latvia" shows the theoretical aspects of forming of tax system; the administering of excise tax and its application on petroleum products has been explored in the paper; and the analyses of business of petroleum products retailing company SIA "Kings" has been done in the paper, as well as development strategy for raising competitiveness of the company in conditions of changing tax regulations. Topicality of the paper lies on the fact that the companies engaged in trade of excisable goods are highly dependent on excise tax rates and this type of tax largely determines demand for products offered by the company. Key words: excise tax, fuel price, competitiveness, gas station, State Revenue Service
The Impact of Excise Duty on Small Gas Station Competitive Capacity in Latvia
Keywords: Ekonomika