Personāla vadības problēmas uzņēmumā "Latvijas Amerikas acu centrs". - Rumba, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Personāla vadības problēmas uzņēmumā Latvijas Amerikas acu centrs”. Darba mērķis ir izpētīt uzņēmuma personāla vadības procesus, veikt to analīzi un piedāvāt risinājumus un priekšlikumus to pilnveidošanai. Darba uzdevumi ir izanalizēt teorētisko literatūru par personāla vadību, veikt uzņēmuma personāla vadības procesu izpēti, veikt darbinieku anketēšanu par viņu viedokli personāla vadības jautājumu risināšanā uzņēmumā, izanalizēt konferenci “Cilvēkfaktors”, kurā ir ekspertu viedokļi par iespējamām izmaiņām personāla vadībā tuvākajā nākotnē. Izpētot uzņēmumu, tika noskaidrots, ka tajā tiek nodrošināti pamata personāla vadības procesi. Tiek veikta personāla meklēšana, atlase, motivēšana, un apmācība, ko veic, ja darbinieku nepieciešams attīstīt. Tiek pilnveidota personāla novērtēšanas sistēma. Darba rezultātā ir doti priekšlikumi, lai uzlabotu personāla vadības procesus. Darbs sastāv no 64 lpp., iekļauti 19 attēli un 1 tabula.

The topic of bachelor thesis “Human resource management problems in Latvijas Amerikas acu centrs”. The aim of the thesis is to research human resource management processes in the company, analyze it’s results and offer solutions to improve human resource management processes. The tasks of the thesis are analyzing theoretical literature about human resource management, do company’s human resource management process research, make employee survey about their opinions of human resource management processes in the company, analyze conference “Cilvēkfaktors” where are expert opinions about possible changes in human resource management in near future. Researching the company it was found out that in it are ensured basic procceses of human resource management. They are doing personnel recruit,emt, selection, motivation, and development and training that they do if an employee needs to develop. The company is creating and improving the performance management system. As the result of thesis, there are given proposals to improve human resource management in the company. The thesis consists of 64 pages, there are included 19 images and 1 table.
Human Resource Management Problems in Company "Latvijas Amerikas acu centrs".
Keywords: Vadībzinātne; Personāls; Vadība; Personāla vadības analīze; Latvijas Amerikas acu centrs