Svešvalodu, mākslīgo valodu un dialektu izmantojums latviešu teātra izrādēs 21.gadsimta sākumā - Bokta, Rūta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā ir aplūkots teksta jēdziens, tā funkcionalitāte, kā arī funkcionalitātes maiņa teātra attīstības procesā, salīdzinot skatuves mākslas praksi, kā arī teātra teorētiķu un praktiķu uzskatus reālistiskajā, modernisma, un postdramatiskā teātra laikmetā. Piemēri galvenokārt rasti ārzemju teātra jomā. Uzmanība centrēta uz manipulācijām ar valodu, kad vienā izrādē tiek lietoti teksti dažādās valodās, izmantotas publikai nezināmas valodas vai mākslīgās valodas. Skaidroti šo darbību mērķi un formas. Darba centrālā daļa veltīta latviešu teātra izrādēm, kurās notikusi spēle ar dažādām valodu formām, analizējot šīs spēles formas un mērķus. Atslēgvārdi: teksts, izrāde, modernisms, postdramatiskais teātris, režija

In the Bachelor work are visit concept of text, its functionality as well as exchange of functionality in theater developmental process, to compare histrionic practice, as well as theatrical theoretician and practitioner opinions in realistic, modernism and postdramatic period of theatre. Examples are found from foreign countries theater. In the centre of attention are manipulations with language, when in one performance are texts from different languages, are used unknown languages or synthetic languages. There are explained this action aims and forms. The central part of Bachelor work are devoted performances of Latvian theater, where happened play with different forms of language, are analysed this forrms and aims. Key words: text, performance, modernism, postdramatic theater, direction
Foreign Languages, Synthetic Languages and Dialect Application in Latvian Theater Performance Start of 21 Century
Keywords: Filoloģija