Galuā lauku realizācija, izmantojot vispārējās programmēšanas paradigmu - Virza, Madars (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbs ``Galuā lauku realizācija, izmantojot vispārējās programmēšanas paradigmu'' apraksta bibliotēkas, kas ļauj darboties ar patvaļīgiem galīgajiem laukiem $GF(p^n)$, izstrādi. Tiek atbalstītas visas aritmētiskās operācijas ar lauka elementiem, kā arī kvadrātsaknes vilkšana un lauka parametru ģenerēšana. Bibliotēka dota C++ izejas tekstu veidā, ir strukturēta un savietojama ar vairākiem kompilatoriem vairākās arhitektūrās. Atslēgvārdi: Galuā lauki, galīgie lauki, galīga lauka ģenerēšana, C++

The paper ``Generic programming implementation of Galois fields'' describes development of software library which implements arbitrary finite fields $GF(p^n)$. Supported operations include all arithmetical operations on field elements, taking square root and generating finite fields. The library is implemented as C++ header files, it is well structured and supports multiple compilators and processor architectures. Keywords: Galois fields, finite fields, finite field generation, C++
Generic programming implementation of Galois fields
Keywords: Datorzinātne