Aktuālā problemātika tiesu izpildītāju un maksātnespējas procesa administratoru rīkotajās izsolēs un to tiesiskā regulējuma modernizācija - Šincāne, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2013)
2012.gada vidū aktuāls kļuva jautājums par izsoles dalībnieku ļaunprātīgo rīcību. Autore sastapās ar pētāmo problemātiku gan juridiskajā literatūrā un konferencēs, gan praksē. Apzināt solītāju ļaunprātīgās rīcības veidus, identificēt, kādas nepilnības tiesiskajā regulējumā tiek izmantotas katrā no gadījumiem, un izpētīt tiesu praksi un tiesībzinātnieku viedokli šajā jautājumā ir darba galvenie uzdevumi, kuru izpildīšana sekmē darba mērķa sasniegšanu. Pētījumā tika izvirzīts mērķis rast pēc iespējas ātraku un efektīvāku risinājumu pētāmajai problemātikai, sniedzot ierosinājumus izsoļu modeļa un tiesiskā regulējuma modernizācijai. Darba gaitā autore izstrādāja grozījumu jau esošajās normās un jaunu normu projektus, kas varētu rast atbalstu tiesībzinātnieku, praktiķu, īpaši tiesu izpildītāju un maksātnespējas procesa administratoru vidū, ņemot vērā šā brīža situāciju, kad ievērojami palielinājies izsoļu skaits.

One of the dominating topics of 2012 included malicious acts that were committed by buyers during the bidding process at auctions. The author encountered with the issue in the legal literature, conferences, and a personal experience. The aim of the the study is to find a quicker and more effective way to resolve the outlined issue by proposing how to modernise the auction process and the normative acts that regulates it. The objectives of the study are: distinguish different types of malicious acts during bidding process at auctions; examine legal framework and the case law and obtain views of lawyers in this area. As the result of the study the author has developed amendments to the existing normative acts and proposed new rules. These could be implemented by the bailiffs and administrators of insolvency proceedings in order to assist with the subject and cope with the expanding use of auctions.
Current legal issues concerning auctions organized by bailiffs and administrators of insolvency proceedings and modernization of their normative framework
Keywords: Juridiskā zinātne