Furilsililamīnu sintēze, struktūra un bioloģiskā aktivitāte - Spura, Jana (Latvijas Universitāte, 2010)
2–DIMETILSILILFURĀNS, 2–DIMETILSILIL–5–TRIMETILGERMILFURĀNS, 2–TRIETILSILILFURĀNS, N–ALLILMORFOLĪNS, METALĒŠANA, HIDROSILILĒŠANA, KMR SPEKTRI, CITOTOKSICITĀTE, TOKSICITĀTE Darbā apskatīta literatūra par silīciju un germāniju saturošu furilsililamīnu iegūšanu un to bioloģisko aktivitāti. Tika veiktas furilsililamīnu atvasinājumu sintēzes un izpētīta iegūto vielu bioloģiskā aktivitāte.

2–DIMETHYLSILYLFURAN,2–DIMETHYLSILYL–5–TRIMETHYLGERMILFURAN, 2–TRIETHYLSILYLFURAN, N–ALLILMORPHOLINE, METALLATION, HYDROSILYLATION, NMR SPECTR, CYTOTOXICITY, TOXICITY Synthesis and biological activity of silicon- and germanium–containing furylsilylamines have been reviewed. Furylsilylamine derivatives have been prepared and their biological activity has been investigated.
Synthesis, structure and biological activity of furylsilylamines
Keywords: Ķīmija