Ķīniešu rakstzīmju optiskā atpazīšana - Levits, Čaks (Latvijas Universitāte, 2019)
Daudzu cilvēka ikdienas sastāvdaļu digitalizācija pēdejās desmitgadēs ir vērusi ceļu optisko rakstzīmju atpazīšanas sistēmām, kuru mērķis ir automatizēt rakstītu un drukātu dokumentu, piemēram, grāmatu, konvertēšanu datorrediģējamā formātā. Šī darba mērķis ir izpētīt optiskās rakstzīmju atpazīšanas procesus un metodiku, un, pamatojoties uz šo teoriju, izstrādāt optiskās rakstzīmjuatpazīšanas sistēmu, kas spēj atpazīt strukturētu Žujiņ (jeb Bopomofo) tekstu.

The digitalisation of many facets of everyday lifeover the past several decades has brought about the invention of optical character recognition systems for the purpose of automatically digitisingwrittenand printeddocuments,such asbooks,and converting them into a digitally editable format. The goal of the following Bachelor’s thesis is to research optical character recognitionand image processing methods, based on which an OCR system is then built, capable of recognising structured Zhuyin(also known as Bopomofo)text.
Optical character recognition of Chinese characters
Keywords: Datorzinātne; optiskā rakstzīmju atpazīšana; tēlu atpazīšana; mašīnmācīšanās; datorredze; attēlu apstrāde