Kolektivizācijas process Latgalē 1944.-1949.gads - Keiša, Laura (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Kolektivizācijas process Latgalē 1944. – 1949. gads” analizētas darbības, kuru pamata mērķis bija kolektivizācijas procesa sagatavošana Latgalē no 1944. gada līdz vienlaidus kolektivizācijai – 1949. gada 25. martam. Bakalaura darbā atspoguļotas galvenās lauksaimniecības sovjetizācijas metodes - zemes reforma, nodevu un nodokļu politika, kulaku saimniecību pazīmju noteikšana un deportācijas 1949.gada 25.martā – kas veicināja kolektīvo saimniecību dibināšanu.

In the Bachelor Thesis "The process of collectivization in Latgale 1944 -1949" actions with the aim to prepare process of collectivization in Latgale from year 1944 to all round collectivization on 25 March 1949, are analysed. The Bachelor Thesis contains analysis of the main sovietization methods such as land reform, policy of fees and taxes, the characteristics of kulak farms and deportation on March 25 1949 that promoted establishment of collective farms.
The process of collectivization in Latgale, 1944-1949
Keywords: Vēsture