Mikrouzņēmuma nodokļa ietekme uz uzņēmējdarbību Latvijā - Vaivods, Edmunds (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba autors: Edmunds Vaivods. Darba tēma: Mikrouzņēmuma nodokļa ietekme uz uzņēmējdarbību Latvijā. 2007.-2008. gada ekonomiskās krīzes rezultātā Latvijā joprojām vērojams augsts bezdarba līmenis. Tai pat laikā reģistrēto uzņēmumu skaitam jau kopš 20. gadsimta 90. gadiem vērojama tendence pastāvīgi palielināties. Ņemot vērā šo relatīvi pretrunīgo situāciju, aktuāls ir jautājums, vai mikrouzņēmuma nodoklis veicina uzņēmējdarbību un nodarbinātību, vai arī – veicina tikai uzņēmējdarbību, neietekmējot nodarbinātības tendences. Pētījuma mērķis: veikt mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statusa ietekmes uz mazo un vidējo uzņēmējdarbību Latvijā izpēti, lai izstrādātu ieteikumus tā pilnveidošanai. Pētījuma gaitā autors pierāda izvirzīto hipotēzi: mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statuss būtiski veicina mazās un vidējās uzņēmējdarbības un nodarbinātības attīstību Latvijā. Atslēgas vārdi: uzņēmējdarbības veicināšana, mazā un vidējā uzņēmējdarbība, mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statuss.

Author of research: Edmunds Vaivods. Title of bachelor work: Micro-enterprise effect on entrepreneurship in Latvia . In result of year 2007.-2008. economic recession in Latvia there still is high unemployment rate. In the same time quantity of newly registered enterprises is constantly increasing since 20. century 90ties. Considering this relatively controversial situation, actual remains question, if micro-enterprise tax promotes entrepreneurship and employment or – promotes only entrepreneurship, not affecting employment trends. Main goal of bachelor work: to research micro-enterprise taxpayer status effect on entrepreneurship in Latvia to make propositions for its improvement. During research author proves hypothesis: micro-enterprise taxpayer status seriously improves development of small and medium-sized entrereneurship and employment. Key words: entrepreneurship improvement; small and medium-sized entrepreneurship; micro-enterprise taxpayer status.
Micro-enterprise tax impact on entrepreneurship in Latvia
Keywords: Ekonomika