Makrofītu temporālās mainības ietekme upju ekoloģiskā stāvokļa noteikšanā: Bērzes upes piemērs - Zarečanska, Ilona (Latvijas Universitāte, 2021)
Zarečanska I. 2021. Makrofītu temporālās mainības ietekme upju ekoloģiskā stāvokļa noteikšanā: Bērzes upes piemērs. Bakalaura darbs. Rīga, Latvijas Universitāte, 41 lpp. Bakalaura darba mērķis ir noteikt makrofītu temporālās mainības ietekmi uz Bērzes upes ekoloģisko kvalitāti. Bērzes upes apsekošana tika veikta 2020. gada vasarā, laika posmā no 17. jūnija līdz 16. augustam. Lai noteiktu upes ekoloģisko stāvokli un makrofītu sugu daudzveidību, tika aprēķināts Latvijas upju makrofītu indekss, Šenona indekss un Simpsona indekss. Pētījuma rezultāti apstiprina, ka makrofītu temporālā mainība sezonas laikā ietekmē Bērzes upes ekoloģisko stāvokli.

Zarečanska I. 2021. Impact of temporal variability of macrophytes on the ecological state of the Berze River. Bachelor thesis. Riga, University of Latvia, 41 pp. The aim of the Bachelor is to determine the impact of temporal variability of macrophytes on the ecological quality of the Berze river. The survey of the Berze River was conducted in the summer of 2020, in the period from 17th June to 16th August. To determine the ecological status of the river and the diversity of macrophyte species, the Latvian river macrophyte index, the Shannon index and the Simpson index were calculated. The results of the study confirm that the temporal variability of macrophytes during the season affects the ecological status of the Berze river.
Impact of temporal variability of macrophytes on the ecological state of the Berze River
Keywords: Vides zinātne; makrofīti; ekoloģiskais stāvoklis; temporālā mainība; trofijas indeksi; daudzveidības indeksi