Uzņēmējdarbības vides problēmas Latvijā - Balode, Krista (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba „Uzņēmējdarbības vides problēmas Latvijā” mērķis ir izpētīt dažādo faktoru ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi un balstoties uz tiem izdarīt secinājumus par galvenajām uzņēmējdarbības vides problēmām Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumu un priekšlikumu daļas. Galvenais secinājums ir, ka lai arī Latvijā nav ļoti izteikti atpalikušu faktoru (kritiskākie rādītāji ir kvalificētā darbaspēka aizplūde un uzņēmumu tērētie līdzekļi izpētei un attīstībai) tai nav arī izcili panākumi nevienā no iespējamajām jomām, kas ļautu ievērojami veicināt izaugsmi (no aplūkotajiem augstāk novērtētais rādītājs ir algu elastība). Bakalaura darba praktiskā daļa ir izstrādāta pamatojoties uz Pasaules Bankas, Pasaules Ekonomikas Foruma, Pasaules Mantojuma Fonda un Uzņēmējdarbības Globālā Monitoringa sniegtajiem datiem. Bakalaura darbā ir 58 lapaspuses, 7 tabulas, 12 attēli un 40 literatūras vienības. Atslēgas vārdi: Uzņēmējdarbības vide, globālās konkurētspējas indekss, paneļdatu analīze.

The aim of Bachelor thesis "Business environment problems in Latvia" is to look over the variety of factors which are affecting business environment and make conclusions about main business environment problems in Latvia based on them. The work consists of introduction, three sections, conclusion and proposal section. The main conclusion is although in Latvia strongly undeveloped factors aren’t typical (most critical indicators are ‘brain drain’ and company spending on research and development) there is also no great success in possible fields which may significantly promote growth (highest rate from inspected variables is for flexibility of wage determination). Practical part of bachelor is designed on the basis of the World Bank, World Economic Forum, World Heritage Foundation and Global Entrepreneurship Monitor provided data. Bachelor’s thesis contains 58 pages, 7 figures, 12 tables and 40 bibliography sources. Keywords: Business environment, global competitiveness index, cross-sectional data analysis.
Business environment problems in Latvia
Keywords: Ekonomika