Tīmekļa programmu testēšana - Kirillovs, Marats (Latvijas Universitāte, 2006)
Pēdējā laikā datoru sistēmas un tajās veicamais programmnodrošinājums iekļuva visās cilvēku darbības jomās. Līdzās datoru tehnoloģiju pieaugumam tiek izvirzītas arvien lielākas prasības veidojama programmas produkta kvalitātei un tā turpmākam pavadījumam. Līdz ar to paaugstinās arī prasības attiecībā uz izstrādātājiem - programmnodrošinājuma pienācīgā kvalitātes līmeņa nodrošināšanas ziņā, kas varētu apmierināt patērētāju. Noteicošais jēdziens programmnodrošinājuma kvalitātes nodrošināšanā ir testēšana. Šajā diplomdarbā tiek demonstrēts, cik svarīga ir testēšana sekmīgai projekta pabeigšanai. Darbā tiek aprakstīti mūsdienu pieejas programmnodrošinājuma izstrādāšanai, kur testēšanai ir viena svarīgākajiem lomam. Turklāt ir apskatīti efektīvi testēšanas organizācijas metodi un modernākie testēšanas darba rīki. Šī diplomdarba mērķis ir testēšanas integrācijas programmnodrošinājuma izstrādāšanas procesā pētījums, paša testēšanas procesa un tā veidu izpētīšana, testētāja instrumentārija analīze, ka arī testētāja profesijas pētīšana.

In our days computer systems and software is a part of every aspect of human everyday activities. With computer technologies advance, demand of software quality and quality of its maintenance becomes more and more vital. Software development companies have to meet this quality demands in order to satisfy customers. The key element of developing high quality software is testing procedures. This diploma paper shows, how testing is important in order to satisfy customer’s needs. This paper contains a description of modern software development methods, where testing plays a very important role. There is also a description of effective ways to organize testing and modern testing tools analysis. The aim of this diploma paper is research of testing integration in software development process, research of testing process itself and its types, analysis of testing instruments and study of testers’ profession.
WEB Application Testing
Keywords: Datorzinātne