Banku uzraudzības ietekme uz banku sektora attīstību: Azerbadžānas piemērs - Shikhaliyev, Seyhun (Latvijas Universitāte, 2017)
Šajā pētījumā autors lēsts auditu piemēroto banku sektorā, un to ietekmi uz nozari un valsts ekonomiku Azerbaidžānas. Pētījums sastāv no trim daļām. Pirmajā daļā jautājumiem tika izskatīti banku auditu vispārējās tirdzniecības un centrālajām bankām pasaulē un Azerbaidžānā. Otrajā daļā banku un audita sistēmu atsevišķās valstīs ir pētīta, ņemot vērā audita pārskatus un rezultātus bīja analizēti. Trešajā daļā autors salīdzināja Azerbaidžānas banku uzraudzību ar starptautisku uzraudzību. Izmeklēti Bāzeles principi un to pielietošana Azerbaidžānā un galvenās problēmas banku nozarē valstī. Atslēgas vārdi: banku, audits, Bāzeles Komiteta principi, finanšu uzraudzība

In this study, audit activities applied in the banking sector and their impact on the sector and national economy of Azerbaijan were evaluated by the author. The study consists of three parts. Banking in general, commercial and Central Bank audit activities in the world and in Azerbaijan have been studied in the first part. In the second part, the banking and audit system of selected countries have been explored, given audit applications and the results obtained are analyzed. In the third part, Comparison of Azerbaijani Banking Supervision with International Supervision was made by the author. Basel principles and their application in Azerbaijan and main problems of banking sector in the country have been researched.
The impact of banking supervision on the development of the banking sector: the case of Azerbaijan
Keywords: Vadībzinātne; Banking Sector; Audit; Basel Application; Financial Supervision