Dažu jonu šķidrumu ietekmes novērtējums benzaldehīda un etilcianoacetāta kondensācijas reakcijā - Zutis, Edmunds (Latvijas Universitāte, 2014)
Dažādu jonu šķidrumu ietekmes novērtējums benzaldehīda un etilcianoacetāta kondensācijas reakcijā. Zutis E., darba vadītājs Dr. habil. chem., prof. Zicmanis A., maģistra darbs, 66 lappuses, 17 attēli, 2 tabulas, 128 literatūras avoti, 8 pielikumi, latviešu valodā. Darbā pētīta dikatjono jonu šķidrumu ietekme uz kondensācijas reakciju, salīdzinot tos ar klasiskajiem šķīdinātājiem. Tika apskatīta klasiskā kondensācija, izmantojot molekulāros šķīdinātājus (piridīnu un propanolu-1), kā arī jonu šķidrumus. Darbā ir apskatīta jonu šķidrumu sintēze un attīrīšana, kā arī kondensācijas reakcijas produktu iznākuma noteikšana, izmantojot gāzu hromatogrāfijas metodi.

Asesment of the impact of several ionic liquids on the benzaldehide and ethylcyanoacetate condensation reaction. Zutis E., supervisor Dr. hab. chem., prof. Zicmanis A., Master thesis, 66 pages, 2 tables, 17 figures, 128 literature references, 8 appendices. In Latvian. The literature review of thesis contains a general information about preparation of ionic liquids, their structure and properties as well. In the work was investigated dicationic ionic liquid ) inpact and effects on a condensation reaction, comparing them with classic molecular organic solvents (pyridine and 1-propanol).
Assessment of the impact of several ionic liquids on the benzaldehyde and ethylcyanoacetate condensation reaction
Keywords: Ķīmija