CELTNIECĪBAS UN APDARES MATERIĀLU IZVĒLE INTERJERA VEIDOŠANAI VĒSTURISKĀ ĒKĀ - Bērziņa, Liene (Latvijas Universitāte, 2016)
Vēsturisko ēku interjeri mūsdienās ir pakļauti vislielākajām pārmaiņām, jo, visbiežāk, telpas tiek pielāgots jaunām lietošanas vajadzībām. Ņemot vērā intensīvo pārbūves un restaurācijas darbu norisi, kas bieži maina ēkas vēsturisko izmantošanas veidu, kā arī to struktūru un tehnisko stāvokli, darba autore kā pētījumu izvēlējusies “Celtniecības un apdares materiālu izvēle interjera veidošanai vēsturiskā ēkā”. Darba mērķis ir izstrādāt viesnīcas interjera projektu vēsturiskā ēkā, izvēloties tam laikam atbilstošus celtniecības un apdares materiālus vēsturisko un māksliniecisko vērtību saglabāšanai. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, izstrādāts interjera projekts.

Nowadays the interiors of historical buildings are subject to change for the premises of those buildings are commonly adjusted for different new means of use. Taking in mind the intensive renovation and restauration processes, which often change the historical use of the buildings and their structure, technical state, the author has chosen her research topic to be “Selection of building and decoration materials for the forming of interior of the historical building”. The goal of the research is to develop an interior project of a hotel in a historical building while choosing decoration and construction materials that are appropriate for the time when the building was built in order to keep its historical and artistic values. Based on the results of the research, an interior project has been developed.
SELECTION OF BUILDING AND DECORATION MATERIALS FOR THE FORMING OF INTERIOR OF THE HISTORICAL BUILDING
Keywords: Mākslas zinātne; Vēsturisks; Izpēte; Interjers; Materiāli; Atjaunošana