Skārienjūtīgu monitoru izmantošana augstas izšķirtspējas monitoru sienā - Ķirsone, Laura (Latvijas Universitāte, 2016)
Liela apjoma datu attēlošana ir aktuāla problēma datu pārraudzības, prezentēšanas un apstrādes kopīgošanas jomās. Pēdējos gados, strauji attīstoties ar vizuālo datu apstrādi saistītām tehnoloģijām, parādās arvien jaunas iespējas piedāvāt efektīvākus un apjomīgākus risinājumus datu attēlošanai un rediģēšanai. Darba mērķis ir izpētīt iespējas izmantot skārienjūtīgus monitorus jau eksistējošā augstas izšķirtspējas monitoru sienas risinājumā un izstrādāt bāzlīniju kā pamatu tālākiem pētījumiem un izstrādei. Darbā ir apskatītas līdzīgas sistēmas un risinājumi, kā arī sniegta informācija par mērķa sistēmas uzbūvi, problēmu apgabaliem un tālākām attīstības iespējām. Darba galvenais rezultāts ir izstrādāta risinājuma bāzlīnija un informācijas kopa tālākai tā attīstībai.

High volume data displaying is a current problem in scope of data monitoring, presentations and collaboration. Over the last years technical development in area of visual data processing has resulted in rising number of new possibilities to provide even more effective and extensive solutions for data displaying and editing. The aim of this work is to explore the possibilities of using touchscreen monitors in existing high resolution monitor wall solution and to develop a baseline for further studies and development. The work reviews similar systems and solutions, also provides information about the structure of target system, problem areas and possibilities of further development. The main result of this work is developed baseline of the solution and information set for further development.
Use of touchscreen monitors in high resolution monitor wall
Keywords: Datorzinātne; Skārienjūtīgie monitori; monitoru siena; Raspberry Pi; virtuālā mašīna